Vooraf uitgezette wandelroutes in een specifieke streek, stad, wijk ed, met boeiende verhalen over die omgeving en over interessante locaties (de ‘Points of Interest’): bijzondere (historische) plekken, gebouwen, monumenten, landschappen, ed De route is meestal GPS-gestuurd. Bij de POI’s en/of op de trajecten daartussen hoor je op de smartphone het verhaal en/of vooraf opgenomen videobeelden als deel van het verhaal. Het is meer dan een ‘’audiotour’’, het is een theatrale beleving!

Twee voorbeelden. Nieuwe routes worden op aanvraag gemaakt

1. Verhalenroute langs de Hollandse IJssel in Capelle ‘’Buurvrouw IJssel’’

De IJssel is een getijdenrivier met en vloed. Via de Nieuwe Maas verbonden met de Noordzee.
Al eeuwenlang trokken hier mensen, goederen, legers, ideeën/invloeden, heen en weer en lieten het nodige achter. Het stukje rivierdijk waaraan Capelle aan den IJssel is ontstaan, heet ‘’Dorpsstraat’’ . De Ijssel is als een buurvrouw, die in de loop van de tijd alles aan zich voorbij heeft zien trekken er graag over vertelt. Over het slot, verwoest in de Hoekse- en Kabeljouwse twisten, de visserij, de steenbakkerijen,  de beroemde IJsselsteentjes uit de rivierklei, de scheepswerven, het historische Van Cappellenhuis, cultuur en horeca!
De audioroute (GPS-gestuurd) komt naar verwachting in het 1e halfjaar van 2022 in bedrijf

2. Verhalenroute Rotterdam-Kralingen langs de locaties van het stuk ‘Ik ga op reis, Pieter’

Het verhaal ‘’Ik ga op reis, Pieter’’ over twee kinderen en de oorlog en over de Holocaust, speelt zich af in Rotterdam-Kralingen. Alle locaties uit het verhaal (op 1 na) bestaan nog steeds en ook nog in hun oorspronkelijke functies, in de meeste gevallen meer dan 100 jaar, De audioroute (GPS-gestuurd) voert langs deze locaties (de Laurenskerk, die ook prominent voorkomt in het verhaal is via de metro bereikbaar. Onderweg via het oortje luisteren naar ingesproken fragmenten van het verhaal en bij de locaties op het schermpje kijken naar de daar opgenomen filmfragmenten, die in de voorstelling te zien zijn. Drie locaties kunnen bezocht worden.